Wasa Dogsien ensimmäinen kotipeli, ja samalla vierasjoukkue Turku Beavernadosin kauden aloituspeli, pelattiin lauantaina lämpimässä Botnia-hallissa. Edellispelin vähäisestä pistemäärästä sisuuntunut Dogs-hyökkäys teki komean määrän maaleja, jättäen vierasjoukkueen taakseen nopeasti jo ensimmäisellä puoliajalla.

Dogsien pistesaldo aukesi heti ensimmäisellä hyökkäysvuorolla, Jens Färmin tehdessä pelin ensimmäisen touchdowninsa. Dogsit siirtyivät 6-0 johtoon lisäpisteyrityksen epäonnistuessa. Johto ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä Turun toimitti pallon maaliin ja onnistui kahden pisteen lisäpisteyrityksessä. Tilanne 6-8.

Nämä lukemat eivät Dogseja selvästikään miellyttäneet ja seuraava touchdown syntyi heti seuraavalla hyökkäysvuorolla, maalintekijänä Jens Färm. Lisäpisteyrityksen epäonnistuessa Dogsit siirtyivät 12-8 johtoon.

Dogs-puolustus antoi omalle hyökkäykselle mahdollisuuden kasvattaa maalieroa pysäyttäessään Beavernadosin hyökkäyksen. Dogs-hyökkäystä ei tarvinnut kahdesti käskeä, kun kukas muukaan kuin itse herra Färm toimitti pallon jo kolmatta kertaa päätyyn asti.

Färmin ottama koppi ei voinut olla mikään helppo, sillä hän tuskin ehti näkemään palloa.

-Toki reaktio oli nopea, mutta luottoa pelinrakentajaan löytyy. Tiesin mihin pallo toimitetaan ja toimin sen mukaan, kuvailee vuoden vaihteessa lajiin palannut Färm.

-Olin jo päättänyt lopettaa pelaamisen, kunnes Vuorenlehto sai houkuteltua treeneihin. Jotain oli varmaan jäänyt hampaan koloon ja halusin vielä katsoa mihin rahkeet riittävät. Vaikka cornerina on tullut pelattua niin tavoitteena on aina ollut pelata laitahyökkääjänä, Färm toteaa.

Touchdownin jälkeinen lisäpisteyritys epäonnistui jälleen ja tilanne oli 18-8.

Puolustuksen onnistuessa pysäyttää Turkulaiset jälleen kerran, pääsivät Dogsit iskemään puoliajan päättäviksi numeroiksi 26-8, pelinrakentaja Lauri Saaren pinkoessa sekä maalin että lisäpisteet.

Puolustuksen linjan Aatu Vedenjuoksu esti juoksua tehokkaasti!

Toinen puoliaika alkoi Turun päästessä askeleen lähemmäksi, kun vierasjoukkueen juoksua ei onnistuttu pysäyttämään, laittaen lukemat 26-15 pistetaululle.

Tämä läheisyys ei Dogseja miellyttänyt, ja toista kautta pelaava Johannes Siirilä näytti, että kyllä Dogsienkin juoksupeli toimii. Myös lisäpisteyrityksen onnistuessa Dogsien johto kasvoi 34-18.

Siirryttäessä viimeiselle neljännekselle, Turun arkkuun laitettiin viimeinen naula. Asialla oli jälleen Färm, joka helli niin yleisöä että palloa sametinpehmeillä käsillään. Myös lisäpisteyrityksen tuottaessa tulosta Dogsit kasvattivat johtonsa 42-15.

Turku onnistui kaventamaan vielä kertaalleen, mutta pelikellon käydessä loppuun ottelun lopputulokseksi kiteytyi 42-21 (26-8). Ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin oletetusti laitahyökkääjä Färm.

Dogsien on hyvä lähteä palautumaan seuraavaa peliä varten nousujohteisen alkukauden myötä. Dogsien päävalmentajalta Miko Puntolta saatiin pari sanaa liittyen kauden kahden ensimmäisen ottelun tuloseroihin.

– Olosuhteet tässä aika isossa roolissa, kuten myös se, että oltiin karistettu ensimmäisen pelin jännitys kaikilta pois. Heti Tampere pelin jälkeen istuttiin valmentajien ja pelinrakentajien kanssa alas tutkimaan saatua filmiä ja tehtiin aika selkeät linjaukset missä halutaan parantaa parin viikon aikana hyökkäyksen puolella. Onnistuttiin mun mielestä eilen tekemään kaikki perusasiat hyvällä tasolla ja tämän tason joukkueella perusasioiden tekeminen johtaa kovaan lopputulokseen, pohtii Punto.

Lisäksi Punto kommentoi aikaisemmin pelatun vieraspelin kehitystä vailla ollutta sideline-toimintaa.

-Nojoo, oli se eilen paljon parempaa. Tampereella tuntui olevan pelkkää sumua päässä ja yksinkertaisetkin huomiot vastustajan pelistä tuntui menevän täysin ohi. Eilen ainakin omasta mielestä löydettiin pelin aikana hyvin heikkouksia vastustajalta ja käytettiin niitä myös röyhkeästi hyväksi. On tässä vielä tulevaisuudessa aika monta steppiä itsellä otettavana, mutta kokonaisuudessaan positiiviset fiilikset sidelinetoiminnasta eilen, summaa Punto.

Voitolla Dogsit siirtyivät Korkeakoulusarjan kärkeen, kammetessaan itsensä yhden voiton päähän varmasta lopputurnauspaikasta. Katseet siirtyvät siis kahden viikon päästä lauantaina 21.3. pelattavaan otteluun Fennia areenalla. Tulkaa kannustamaan Dogsit voittoon!

Kategoriat: Yleinen