Kausiennakko

 

Wasa Dogs on saanut alkukaudesta rekrytoitua hyvän määrän uusia pelaajia, ja tämän lisäksi monet vanhoista koirista ovat pysyneet kokoonpanossa. Rosteri koostuu nyt vähän päälle kolmestakymmenestä pelaajasta ja vielä lisäksi kuudesta valmennus-, koordinointi- tai huoltohommissa toimivasta henkilöstä. Tämä tarkoittaa sitä, että pelimatkoille lähtee noin 40 nälkäistä ja verenhimoista koiraa!

Wasa Dogs on tämän vuoden aikana saanut panostettua treenaamiseen enemmän kuin aikaisempina vuosina. Tämän vuoden rookiet, eli tänä vuonna aloittaneet pelaajat, ovat hitsautuneet osaksi joukkuetta sekä samalla kehittyneet nopeasti vaaditulle tasolle, joka näkyy suoraan rookieiden määrässä jopa aloittavassa kokoonpanossa.

Viime vuoden sarjapolku loppui koirilla lyhyeen, kun loppupelit jäivät vain haaveeksi ja tassut kastuivat. Kyseisen sukelluksen jälkeen vanhat koirat ovat pitäneet huolta siitä, että tätä ei tapahtuisi tulevalla kaudella, ja tämän on voinut huomata kuluneen harjoituskauden kohonneesta intensiteetistä sekä koventuneesta vaatimustasosta.

Tavoitteena on, että 2020 pelikaudella ei jätetä kiveäkään kääntämättä mestaruuden tavoittelussa!

 

Päävalmentaja Miko Punto kertoo joukkueen kokonaisuudesta enemmän:

  • Miten syksyn pelaajarekrytointi sujui?

Kokonaisuudessaan erittäin hyvin. Esiinnyttiin aktiivisesti eri tapahtumien rasteilla ja lopulta saatiin noin 15 uutta pentua koiralaumaan. Pohjalla oli kuitenkin se 20 vanhan pelaajan rosteri, joten joukkueessa on kyllä vaadittua laajuutta tänä vuonna jokaisella pelipaikalla. Pakko olla myös tyytyväinen siihen kuinka sitoutuneita uudet pelaajat ovat olleet joukkueen toimintaan alusta lähtien.

 

  • Miten joukkue eroaa viime vuoden joukkueesta?

No jos lähdetään siitä, että Lauri Saari on ensimmäistä kertaa harjoitellut koko harjoituskauden pelinrakentajana, kun aiempina kausina mies on kesken kauden hypännyt pelinrakentajan saappaisiin. Se on tietysti antanut aika paljon enemmän resursseja rakentaa hyökkäyspeliä viime kausia monipuolisemmaksi.

 

Viime kauteen verrattuna rosterissa on kymmenkunta pelaajaa enemmän ja se on näkynyt suoraan myös treenien laadussa. Ollaan päästy harjoittelemaan laajalla rosterilla lähes jokaisissa treeneissä, joka on aika tärkeä osa tätä lajia.

 

Ei mitään pois viime kauden joukkueesta, sillä viime kaudellakin joukkueella oli mielestäni korkea potentiaali, mutta tällä kaudella tuntuu, että joukkue on pääosin vielä sitoutuneempi koko organisaation toimintaan kuin viime kausina, joka toivottavasti nähdään myös yhtenäisyytenä itse otteluissa.

 

  • Mitkä ovat joukkueen vahvuudet ja heikkoudet?

Vaikea löytää suuria heikkouksia joukkueesta. Toki uusien pelaajien osuus pelaajistosta on melko suuri, mutta rookietkin ovat kehittyneet talven aikana niin paljon, ettei sitä oikein heikkoudeksi voi laskea.

Vahvuuksia ehdottomasti rosterin laajuus. Ollaan saatu kasvaneen pelaajamäärän tueksi kasvatettua myös valmentajien määrää tälle kaudelle, joten kaikki pelipaikat ovat saaneet hyvää valmennusta. Valmentajien määrän lisääntyminen jakaa myös työn määrää itse otteluissa useammalle henkilölle, joka on positiivista.

Rosterin laajuuden lisäksi joukkue on ehdottomasti laadukas. Etunenässä nyt useat miesten liigoissakin esiintyneet pelaajat aina Vaahteraliigassa asti. Joukkueen pelinrakentajakaksikko on myös epäilemättä sarjan paras, jonka varaan on ollut hyvä rakentaa toimivaa hyökkäystä ja joukkuetta.

 

Joukkueen aloittava pelinrakentaja sekä hyökkäyksen kapteeni Lauri Saari kommentoi joukkueen tilannetta näin:

  • Miten joukkueen harjoitukset ovat sujuneet talven aikana?

Harjoitukset ovat sujuneet hyvin, joka johtuu suurilta osin isosta osallistujamäärästä. Jokaisessa harjoituksessa olemme päässeet treenaamaan kunnolla ja jokainen pelaaja on kehittynyt kauden aikana.

Lisäksi valmennus on ollut tänä talvena ammattimaista ja iso kiitos siitä menee Head Coach Miko Puntolle.

 

  • Millaista hyökkäyspeliä voidaan odottaa tulevalla kaudella?

Dogseilta voidaan odottaa tänä vuonna monipuolista hyökkäystä mikä nojaa meidän omiin vahvuuksiimme ja pelaajien henkilökohtaisiin taitoihin. Omaa peliä.

 

  • Miksi juuri tänä vuonna Dogs marssii mestaruuteen?

Tänä vuonna Dogseissa on aistittavissa voiton halu. Nyt jo kuulee ihan ääneen sen, kuinka porukka haluaa oikeasti nostaa kannua ei vaan haaveilla siitä. Itsekin rupean olemaan enemmän ehtoopuolella tässä kouluhommassa, niin kyllä me vanhat pelaajat ollaan myös saatu uusiin pelaajiin se voitonpalo roihuamaan. Se on hienoa katseltavaa.

 

Joukkueen aloittavan tukimiehen sekä puolustuksen kapteenin Jere Haapamäen ajatuksia joukkueesta:

  • Miten rookiet ovat kehittyneet?

Rookiet ovat näyttäneet intohimoa oppimisessa ja tämä näkyy myös pelikentällä, kehitys on ollut nopeaa ja tehokasta. Kahdet treenit plus videopalaveri viikoittain palkitsee.

Rookiet on hyvä huomioida kentällä ja minulla on heihin kova luotto. Uskon, että tulemme näkemään heiltä isoja pelejä!

 

  • Millaista puolustuspeliä on odotettavissa tälle kaudelle?

Puolustuksen pelikirjaa on muokattu valtavasti ja tämä on toiminut hyvin harjoituspeleissä. Puolustus pelaa kovaa, koordinoidusti ja toivon mukaan tulee pitämään vastustajan hyökkäykset kurissa. Puolustuksen motto on ”kolme ja ulos”.

 

  • Miksi juuri tänä vuonna Dogs marssii mestaruuteen?

Koska tänä vuonna Dogseista löytyy paljon kokemusta kk-sarjan ulkopuolelta, ja tavoite on ollut, että tietotaito kulkeutuu rookieille. Valmennus on ollut kurinalaista ja päävalmentaja on aina pitänyt huolta siitä, että treeneissä on aikataulutettu se mitä milloinkin tehdään. Näin ollen valmentajat ovat saaneet suunniteltua pelipaikkakohtaiset valmennukset aina ajan mukaisesti.

 

 

Sarjapelit pelataan:

LA 22.02. kello 19.45 Tampereen Messu- ja urheilukeskus
Mahti Cocks  –  Wasa Dogs

 

LA 07.03. kello 17.30 Botniahalli, Vaasa
Wasa Dogs  –  Beavernados

 

LA 21.03. kello 17.30 Fennia, Vaasa
Wasa Dogs  –  Mahti Cocks

 

LA 28.03.
Beavernados  –  Wasa Dogs

 

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *